Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Οι πράξεις των Υιών του ... Φωτός

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πράξεις των Υιών του... φωτός

«
Ο ραβίνος μας είπε ότι είμαστε τα τέκνα του φωτός που διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στα τέκνα του σκότους. Δεν έκανε καμία διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών. Ήταν η μάχη ενός λαού έναντι ενός άλλου λαού, με όλες τις μεσσιανικές επιπτώσεις αυτής της αντίληψης. (...)».



Δεν επρόκειτο, λοιπόν, για «παλαιστινιακή προπαγάνδα», όπως έλεγε το Ισραήλ: οι φρικαλεότητες του ισραηλινού στρατού στη Γάζα (τυφλή βία εναντίον αμάχων, ανθρώπινες ασπίδες, βιβλικές καταστροφές) καταγγέλλονται τώρα από Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Σπάζοντας τη σιωπή», είναι ο εύγλωττος τίτλος της αντιπολεμικής οργάνωσης που έχουν δημιουργήσει... Και όντως, λένε πολλά (από το «Βήμα»):
  • «Ο ραβίνος μας είπε ότι είμαστε τα τέκνα του φωτός που διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στα τέκνα του σκότους. Δεν έκανε καμία διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών. Ηταν η μάχη ενός λαού έναντι ενός άλλου λαού, με όλες τις μεσσιανικές επιπτώσεις αυτής της αντίληψης. (...) Αυτό όμως δεν είναι παρά θρησκευτική προπαγάνδα».

  • «"Αν δείτε οποιοδήποτε ίχνος κίνησης, πυροβολήστε. Αν φοβηθείτε ή απλά δείτε κάποιον, πυροβολήστε. Καλύτερα να σκοτωθεί ένας αθώος παρά να διστάσετε να σκοπεύσετε έναν εχθρό", διέταξε χαρακτηριστικά ένας διοικητής».

  • «"Ομάδες κρούσης τοποθετούσαν την κάννη του όπλου στον ώμο ενός Παλαιστινίου προτού εισβάλουν σε κάποιο κτίριο και τον χρησιμοποιούσαν ως "ανθρώπινη ασπίδα". Οι διοικητές μας έλεγαν ότι αυτές ήταν οι εντολές, ότι ήμασταν αναγκασμένοι να το κάνουμε", λέει ένας στρατιώτης».

  • «Ο διοικητής της μεραρχίας μας είχε πει ότι εκείνη δεν ήταν μια επιχείρηση περιορισμένης εμβέλειας, όπως στη Χεβρώνα, και ότι δεν έπρεπε να διστάζουμε αν υποπτευόμασταν κάποιον ή να νιώθουμε άσχημα για τις καταστροφές, διότι όλα γίνονταν για την ασφάλεια των στρατιωτών μας».
Περισσότερα

ΠΗΓΗ
ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΗΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου